Etiquetes

dimarts, 14 d’agost de 2012

"REFLEXIONS D'UN VELL CENTENARI", de MOISÈS BROGGIEdicions 62 ens posa a l'abast aquest llibre deliciós que ens proporciona el privilegi que un home savi de més de 100 anys (nascut al 1908) ens expliqui els seus pensaments sobre la vida, l'existència, la mort, aturant-se en aspectes tan variats com el consumisme, la possibilitat d'un govern global, els nacionalismes, la cultura, les drogues, la demografia, el bé i el mal, l'humanisme, la ciència, la convivència, el sentit de la vida, la religió, la vellesa...

 Reprodueixo a continuació les paraules que, com a conclusió, apareixen en l'última plana del llibre:

 "Ara que sento que la vida passa tan de pressa, ara que el meu cos val tan poc, ara que no desitjo cap bé material i que visc amb el record de tants fets i tantes persones estimades, m'adono que la història de la humanitat no deixa de repetir-se. Veig que les desigualtats són cada vegada més grans. Que els poderosos dominen als més dèbils- Que l'egoisme guanya l'altruisme. 

 Des de la perspectiva de la meva vida, el millor ensenyament el trobo en les paraules de Sant Agustí: "Estima i fes el que vulguis". 

Estic convençut que només aprofundint en l'amor i la generositat la humanitat sortirà endavant."

Apunts sobre la biografia del Doctor Broggi: clica AQUÍ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada