Etiquetes

dimarts, 12 de setembre del 2017

"UNA HISTÒRIA DE DEBÒ"


De fet ha estat una re-troballa. Ahir van emetre per betevé aquesta petita joia cinematogràfica que penetra en qui la mira d'una manera intensa i emocionant. Un vell que està barallat amb el seu germà des de fa deu anys decideix a anar a veure'l per fer les paus abans de morir. La distància pel retrobament, més de 400 km. la fa amb un petit tractor quje va molt a poc a poc per carreteres i camins. La desgastada vista del vell no li permet conduir un vehicle més convencional i ràpid.

Durant el trajecte passen coses, hi ha converses amb altra gent i hi ha grans silencis perquè l'espectador contempli i reflexioni el que desfila per davant seu. L` excel-lent fotografia i la fantàstica música acaben d'arrodonir un film que es pot veure una i tantes vegades com es vulgui perquè mai ens cansarem d'ell.

Premis
1999: Oscar: Nominada a Millor actor (Richard Farnsworth)
1999: Globo d'Or: 2 nominacions a Millor actor, BSO
1999: Festival de Cannes: Nominada a la Palma d'Or (millor pel·lícula)
1999: Cercle de Crítics de Nova York: Millor actor (Farnsworth) i Millor fotografia. 4 nominacions
1999: Premis Independent Spirit: Millor actor (Farnsworth). 4 nominacions

Tràiler promocional:

2 comentaris:

  1. Recordo aquest film, perquè també a mi em va agradar força.
    I no sé el perquè el relaciono amb Paris,Texas, de Wim Wenders, feta uns anys abans. Crec que tenien alguna cosa en comú.

    ResponElimina
  2. Si. Les dues han esdevingut pel-lícules de culte. Tot i tenir una certa similitud, personalment amb quedo amb "La Història de debó" sens dubte.

    ResponElimina