Etiquetes

dimecres, 27 de maig del 2015

MARIE CURIE PROTAGONISTA, ROSA MONTERO, COPROTAGONISTA



Marie Curie, reconegudíssima científica (dos Premis Nobel) és presentada en  les seves facetes personal i professional en aquest llibre, ple de anècdotes extretes de les seves vivències.

La relació amb el seu marit i company de feina, Pierre; les conseqüències que li va provocar la prematura mort d'aquest últim; el seu paper en una societat, incloent la científica, gairebé monopolitzada pels homes, i amb uns plantejaments encara més masclistes que els d' avui dia; la seva actuació com mare de dues filles, la seva segona relació sentimental, etc.

Tot plegat redactat de manera que permet ficar-nos bastant en la ment d'aquest fenomenal personatge.

Això ho aconsegueix Rosa Montero per tres coses: una la gran acumulació de dades i documents sobre Marie Curie que va aconseguir recopilar abans d'escriure el llibre, que, a més compte amb unes quantes fotografies molt interessants; dos, per la fascinació que l'escriptora sent per Marie, i tres perquè la Montero s'identifica en moltes coses amb la científica.

Destaca el sentiment de dolor que li provoca a Marie Curie la mort del seu marit, circumstància viscuda també per l'autora del llibre.

Reflexions, sentiments, sensacions sobre l'absència, la mort i la vida acaben per configurar un llibre que es llegeix molt de gust.

1 comentari:

  1. No dubto que aquest llibre es llegeixi amb molt de gust, tal com dius. La Montero ho fa molt bé. Em sembla una bona recomanació la teva.

    ResponElimina