Etiquetes

dilluns, 3 de març del 2014

EL MIT (MUSEU INDUSTRIAL DEL TER), DE MANLLEU.



A la sortida del poble de Manlleu en direcció Sud, ubicat sobre el canal del Ter hi ha aquest Museu que ocupa l'antiga fàbrica de filats Sanglas.

A tothom que li interessi la història de la industria tèxtil des de els seus inicis, centrada sobre tot en la desenvolupada a Manlleu  i aprofitant el Ter, hi trobarà a més de màquines, panells explicatius, fotografies, maquetes i audio-visuals, un conjunt de dades mol interessants sobre la manera de viure dels obrers i empresaris de finals del XIX fins les primeres dècades del XX.


Els seus problemes tant laborals, com socials i polítics i les organitzacions de tota mena que existien queden recollits magistralment.


L'espai està espléndidament distribuït i inclou la possibilitat de veure funcionar una turbina hidràulica Fontaine que acciona varies màquines que també podem veure treballar.

La bona acollida i preparació del  personal del Museu és també remarcable.

La visita es fa molt agradable. Quan surts i mires el rellotge comproves que han passat unes tres hores i que s'han fet curtes.

Excepte a l'estiu, que obre matí i tarda, l'horari d'obertura del Museu és de 10 a 14 hores de dimarts a diumenge.

Clicant aquí, entrareu a la web del Museu, on hi trobareu una molt més amplia informació.

Vídeo muntat amb les fotos que vaig fer durant la meva visita:

2 comentaris:

  1. Interessant la teva incursió dins del "ram de l'aigua". El muntatge fotogràfic dòna una bona idea de qué va el museu. Verdaderament, si ens traslladem a l'època, el canvi de les feines i els treballs va ser sens dubte una revolució.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha tres audio-visuals amb guions, escenificacions i artistes que expliquen molt bé fins a quin punt va ser, com tu dius, una revolució en les vides de tothom la nova manera de treballar quan es van obrir les grans fàbriques. Surten les crisis, els salaris de misèria, l'explotació de dones i criatures, les vagues i lluites per els drets sindicals, etc. etc.

      Elimina