Etiquetes

dimecres, 5 de març del 2014

"NEBRASKA", LA PEL-LÍCULA



Quan el cervell envelleix, les coses es confonen, la memòria falla i poden aparèixer manies i obsessions. A pesar d’això, sol passar que una part important de records llunyans es mantenen frescos i es reviuen igual que quan van succeir.

Al protagonista d’aquesta pel·lícula li passa tot aixó. A més, és un home afectat per l’alcoholisme. Està casat amb una dona de caràcter fort que el tritura contínuament amb comentaris i recriminacions. Té dos fills que l’estimen però que fins a l’edat adulta han estat força distanciats emocionalment d’ell.

Pensant que ha estat premiat amb un milió de dòlars perquè així ho diu, més o menys, una propaganda enganyosa, decideix anar a cobrar al premi a Nebraska que està a més de 1500 kms. de casa seva. Un dels fills l’acompanya perquè es desenganyi, ja que ell no atén a raons.

Com a tota peli de carretera, en el trajecte passen coses. En aquesta descobrirem la família del protagonista, les converses, les mirades i els silencis entre pare i fill i després entre el pare, la mare i els dos fills; veurem paisatges i  coneixerem molta gent.

Tot filmat en blanc i negre, que pel meu gust li queda molt bé. Els enquadraments són magnífics i la música que acompanya les escenes també la vaig trobar molt apropiada.

La interpretació es molt bona. El pare, com a protagonista, està magníficament interpretat, però el fill que l’acompanya i la mare també els vaig trobar esplèndids.

En resum, per a mi, una bona pel·lícula. L'aconsellaria en versió original subtitulada.

Aquí tenim el tràiler:



I a continuació la fitxa tècnica:

Títol original: Nebraska Direcció: Alexander Payne País: Estats Units Any: 2013 Duració: 115 min. Gènere: Drama, Aventures Repartiment: Will Forte, Bruce Dern, Bob Odenkirk, June Squibb, Stacy Keach, Devin Ratray Web: www.nebraskamovie.co.uk Distribuidora: Vertigo Films Productora: Bona Fide Productions Presupost: 13.000.000,00 $ Direcció: Alexander Payne Director de fotografía: Phedon Papamichael Guionista: Bob Nelson Montador: Kevin Tent Producció: Albert Berger, Ron Yerxa Producció executiva: George Parra.

1 comentari:

  1. He llegit les ressenyes del film, però no sabia de ningú que l'hagués vist. Ara tu ja em dones una pista més. Gràcies. La posaré a la llista.

    ResponElimina