Etiquetes

dilluns, 11 de novembre del 2013

BUTOH una dansa que no deixa indiferent.


¿BUTOH, que es esto? -feu clik aquí -

L'admiració per aquesta dansa que sent la meva filla, que la practica des de fa temps, m'ha portat a assistir aquest passat cap de setmana a la representació que ha fet, dintre del festival internacional de Butoh de Barcelona, el grup de la coreògrafa Rosana Barra.

Els escenaris triats no podien ser més adients: el vestíbul del Mercat de les Flors i la sala gran del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

En conjunt de dansaires, més de vint, entre elles la meva filla, van oferir a un públic expectant un recital de moviments i expressions poc habituals en altres danses.

La transformació de les formes dels cossos, la meticulosa mecànica que configuren els desplaçaments per l'escenari i la força expressiva dels rostres, mantenen al públic gairebé hipnotitzat. Tot embolcallat amb una música creada per potenciar l'espectacle.

La interpretació combina la individualitat de cada dansaire, que expressa en cada moment allò que sent amb independència dels altres, amb una coreografia ben conjuntada que potencia els efectes estètics de tot el conjunt.

Al final, molts aplaudiments i la seguretat que cada espectador haurà viscut i interpretat l'espectacle a la seva manera; li haurà agradat més o menys, però en cap cas l'haurà deixat indiferent.

2 comentaris:

  1. No t'aniràs a dormir sense saber una cosa més.
    Les teves notes i els enllaços són molt enriquidors, i em fan veure que hi hà disciplines que ignorem i que són tot un món.
    Pots estar orgullós de la teva filla. (I del teu fill també).

    ResponElimina
  2. El que dius reflexa perfectament el que varem veure ahir al MNAC, certament el Butoh recull moltes disciplines que tenen com a resultat un espectacle que resulta tan enriquidor per els espectadors com per els actors

    ResponElimina