Etiquetes

dijous, 20 de setembre del 2012

"LA DERIVA DE ESPAÑA", de Enric Juliana

Aquest llibre del periodista i analista polític està escrit entre 2007 i 2009, es a dir des de l'esclat de la crisi fins el seu segon aniversari... ara ja estem en plena "cel-lebració" del primer lustre d'aquest mal son.

Amb una ploma àgil i entenedora, toca d'una manera també original la problemàtica política, social i econòmica del país; les característiques de cada zona, atesa la seva història, l'evolució en el recent i encara vigent règim democràtic i la seva posició davant aquesta crisi.

Els partits i les seves actuacions i les dels seus líders, tan quan estan al poder com quan estan a la oposició; les seves estratègies; les vinculacions entre política i medis de comunicació. Parla de com es genera la crispació i perquè; del paper de l'Església; de les relacions entre comunitats; dels privilegis; de les corrupteles; d'Europa, etc. etc.

A partir de mapes que delimiten zones homogenies va dibuixant els seus plantejaments, sempre preguntant-se si la classe política sabrà projectar i executar els canvis necessaris per poder sortir de la crítica situació que es viu ara mateix.

Al 2009, Juliana era bastant optimista sobre el futur, sense negar que el camí de sortida el preveu llarg i ple de sacrificis.

Se que actualment (2012) ha publicat el que segurament és la continuació d'aquest ("Modesta España"). Llegir-lo serà, molt probablement, també enriquidor.

1 comentari:

  1. Hem d'estar al tanto dels llibres d'en Juliana, perqué els recomana gent de fiar, entre ells companys de professió (que ja es raro). Salut.

    ResponElimina