Etiquetes

dimarts, 13 de setembre del 2011

"INÉS Y LA ALEGRÍA"


Es tracta d'una novel.la de gran format (més de 700 pàgines) publicada l'any 2010; la primera d'un projecte d'un total de sis obres de la mateixa autora que completaran els "Episodios de una guerra interminable".

L'eix d'aquest primer volum és l'invasió de la Vall d'Aran que es va produir a l'octubre de 1944 per part d'uns 8.000 soldats republicans que estaven lluitant contra els nazis a la Segona Guerra Mundial al costat de l'exèrcit francés. Un fet molt poc conegut, ja que va estar amagat pel govern franquista i pel PCE, partit en el que es va parir el projecte d'aquesta operació "reconquista".

Al costat de personatges de ficció, la Grandes ens explica detalls verídics interessantíssims sobre personatges històrics molt destacats d'ambdós bàndols.

Distreu i il-lustra, el que pèr a mi la fa una novel.la força recomanable.

En aquests enllaços podeu ampliar les dades sobre aquesta obra:

2 comentaris:

  1. Aixó d´estar jubilat està vist que dona per molt.M´agrada l´idea, es una mena d´Agenda Cultural, i tenin en compte les pelis que veus, els llibres que llegueixes, la radio que escoltes, les conferencies........promet ser un blog ben farcit i distret

    ResponElimina
  2. Gràcies ENRIC. Faré el possible perquè aquest bloc resulti com dius tu que promet: "farcit i distret"

    ResponElimina