Etiquetes

dimarts, 10 d’octubre del 2017

"EL VIATJANT"


Cinema amb majúscules. El director iranià Asghar Farhadi que ja ha dirigit altres bones pel·lícules, ens ofereix en aquesta una història vibrant que ens manté expectants durant tota l'estona.

Sinopsi: "Emad i Rana han de deixar el seu pis al centre de Teheran a causa dels treballs que s'estan efectuant i que amenacen l'edifici. S'instal·len en un altre pis, però un incident relacionat amb l'anterior inquilí canviarà dramàticament la vida de la jove parella." 

Les escenes s'encadenen magistralment. La tensió que comporta el fet central de l'argument es barreja amb detalls de la vida quotidiana i normal dels protagonistes. 

Ell, professor de literatura a un institut i actor i la seva dona, actriu. Mentre passen coses, ells representen en un teatre "La mort d'un viatjant" de A. Miller, que el director del film ens regala en forma de petits fragments que poden relacionar-se amb el que passa a la vida real dels personatges.

L'ambient de l'aula on ell dóna classe; la relació amb els veïns; i sobre tot el paper de la dona quan reflecteix la seva actitud contra la venjança.

Premis
2016: Premis Oscar: Millor pel·lícula de parla no anglesa
2016: Globus d'Or: Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa
2016: Festival de Cannes: Millor actor (ShahabHosseini) i guió
2016: National Board of Review (NBR): Millor pel·lícula de parla no anglesa
2016: Critics Choice Awards: Nominada a Millor pel·lícula de parla no anglesa
2016: Festival Internacional de Valladolid - Seminci: Secció oficial
2016: Satellite Awards: Millor pel·lícula de parla no anglesa


1 comentari:

  1. Havia vist l'anterior film d'aquest director, que em va agradar.
    D'aquest no he vist més que el trailer que ens presentes. Sabia que va ser molt premiada, però no que havia guanyat l'Oscar.
    Com tu dius, déu d'estar molt bé.

    ResponElimina