Etiquetes

dimarts, 17 de gener del 2017

"UN THYSSEN MAI VIST"



A Caixa Forum de Barcelona i fins el proper 5 de febrer, si encara no l'heu visitat i podeu fer-ho, val la pena veure aquesta exposició.

L'explicació que figura en la web corresponent:

"Per primera vegada des que la col·lecció Thyssen-Bornemisza va ser adquirida per l'Estat espanyol en 1993, un gran conjunt d'obres mestres del Museu Thyssen s'exposaran fora de Madrid.

En ocasió del 25 aniversari de l'obertura del Museu, que se celebra en 2017, arriba a CaixaForum de Barcelona aquesta selecció de 62 obres mestres, incloent 8 pintures habitualment instal·lades en el dipòsit Thyssen en el MNAC.

El propòsit d'aquesta exposició és oferir a Barcelona un Thyssen que mai s'ha vist a Madrid. Les obres mestres són les que habitualment poden veure's a les sales del Thyssen de Madrid, però ara instal·lades en un ordre inèdit. No es tracta només d'una antologia d'obres mestres d'artistes com Fra Angelico, Bellini, Brueghel, Rubens, Rembrandt, Canaletto, Cézanne, Pissarro, Picasso, Chagall, Hopper, entre uns altres, sinó d'una nova lectura de la col·lecció Thyssen basada en cinc gèneres: pintura religiosa, retrat, naturalesa morta, paisatge i paisatge urbà."

A través d'aquest vídeo, us en fareu una bona idea:

Un Thyssen mai vist from Julianen on Vimeo.

2 comentaris:

  1. Molt maco el muntatge de video.
    M'ha agradat de veure les meves obres mestres reunides, perquè si són comprades per lÉstat és que també són meves, no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que si. Teves, meves, de tothom que vulgui admirar-les. Fa goig veure l'èxit de públic que està tenint aquesta mostra.

      Elimina