Etiquetes

dimarts, 18 d’octubre del 2016

"MUSTANG"


O, quan en nom de la moral, els bons costums o la religió es destrossen l’alegria, la llibertat i el goig de viure.

Vaig veure l'altre dia la pel·lícula "Mustang", coincidint gairebé i sense saber-ho amb el "dia de les nenes",

L'argument: En un petit poble, al nord de Turquia, en l'actualitat, cinc germanes òrfenes d'edats compreses entre els 12 i els 16 anys passen l'estiu jugant, rient i divertint-se innocentment a la bora de les platges del Mar Negre amb altres nois de l'escola, tot celebrant que el curs s'ha acabat.

Gairebé immediatament l'àvia de les nenes que és la que les cuida acompanyada d'un dels seus fills, oncle de les nenes, rep d'algunes de les seves veïnes que han vist jugar a les noies i els nois, alertes sobre el comportament, per elles, immoral i fins i tot escandalós de les joves.

Àvia i oncle decideixen posar fi a la felicitat de les noies, reprimint qualsevol gest de llibertat. L'objectiu, preparar-les per casar-se, evidentment verges, amb els homes que els adults decidiran en el seu moment i reconduir-les on les dones, segons la seva moral i religió han d'estar: a casa, obedients al marit i dedicades a criar, alimentar i netejar.

El que passa amb cada una d'elles no ho explicaré. Cal veure la peli. La interpretació de les noies és excel·lent i les reflexions que provoca molt intenses.

És impossible, pels que tenim una certa edat i sabem de la nostra joventut, de la dels nostres pares i avis, que el que s'explica en aquesta pel·lícula si sembla molt al que es vivia a casa nostra no fa tan de temps.

El tràiler:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada