Etiquetes

dilluns, 3 d’octubre del 2016

MUSEU ETNOLÒGIC DE BARCELONA

Es troba a la muntanya de Montjuïc, a quatre passes del MNAC, en un edifici lluminós que ofereix unes vistes precioses sobre Barcelona.


Està dedicat a les persones de tot tipus d'hàbitat de diferents èpoques. La casa i els estris utilitzats; les creences, les joguines, les festes, els estris utilitzats per la feina, d'aquí i d'allà. Tot plegat permet visualitzar i reflexionar sobre les transformacions constants de les societats.


Si podeu fer la visita guiada, val la pena. Una guia, antropòloga, explica el que veiem i amenitza la seva presentació aportant dades, anècdotes i reflexions molt interessants.


Recullo algunes de les seves aportacions tot comentant el que veiem:

1.- Un ramader del Pallars té en el seu dia a dia més en comú amb un altre ramader de l'Afganistan que amb un pescador d'Altafulla.

2.- L'apartat sobre les creences on s'apleguen objectes religiosos i no religiosos recull el fet que tothom té creences dintre o fora de la religió. Tothom, per exemple, creu saber allò que està bé i el que està malament. Totes les societats tenen la seva manera de posicionar-se davant la mort. En aquest punt va senyalar com ha evolucionat el tema del dol a casa nostra.

3.- Va destacar la necessitat de respectar les creences de les diverses cultures del món i deixar que l'evolució de les mateixes siguin cosa d'ells mateixos, evitant imposar el que nosaltres creiem que és millor per a ells.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada