Etiquetes

dimecres, 15 de juny del 2016

"CORAZÓN DE LEÓN", UN FILM SOBRE ELS "FORA DE SÈRIE"



El fora de sèrie, és el protagonista, que a pesar de ser una persona brillant en la seva activitat professional, tenir bons sentiments, intel·ligent, simpàtic i bon pare de família, molta gent el discrimina per la seva baixa estatura (1,38 cm.).

Els nans són l'objecte de totes les mirades quan els veiem sigui on sigui. Desperten curiositat sempre i en alguns el cruel comentari o pensament burlesc i en altres una certa compassió. Qualsevol de les dues coses són dolentes pel que les rep.

En aquests pel·lícula passa que una dona de les que s'anomenen de bandera, s'enamora d'aquest home brillant però molt petit. A partir d'aquí, en mig de diàlegs i situacions de tota mena, l'obra ens explica com s'ha sentit aquest home des de la seva infància; com ha intentat superar ser el centre d'atenció, en negatiu, de tantes persones; com valoren la situació personatges tan propers com el seu fill, la seva exdona, els seus amics, la seva nova parella, etc.

Moltes són les reflexions que provoca aquesta peli feta en clau de comèdia. Fa que ens preguntem com som i com actuem els humans davant els "diferents". En aquest cas és l'alçada, però sempre és igual quan la diferència és molt evident: mutilacions, deficiències mentals, prominències exagerades, etc., etc.

En general. almenys en un principi, actuem instintivament i sol sortir la part més infrahumana que portem dins.

Un personatge de la peli diu sobre el tema: davant d'aquestes persones, reaccionem com a veritables nazis.

El protagonista admet que per canviar, hauríem d'aprendre a mirar a tothom, sense excepcions, amb el cor, perquè si ho fem amb el cap, tenint en compte la "merda" que ens han ficat dintre des de petits davant d'aquests "fora de sèrie" que comentem, sempre els hi farem mal.

El  tràiler:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada