Etiquetes

diumenge, 1 de maig del 2016

"PAULINA"


Una advocada jove a punt de doctorar-se, d'idees marcadament progressistes, filla d'un prestigiós jutge,  decideix, contra la voluntat del pare, renunciar a una vida protegida des d'on treballar per millorar la situació de la gent més abandonada i explotada del país (Argentina) i fer-ho sobre el terreny i en persona.

Es desplaça a Misiones, territori molt deprimit, on s'integra en un programa per donar a l'escola classes sobre política. Els alumnes, adolescents amb un baixíssim nivell acadèmic i molt desmotivats, posen a prova la voluntat i els nervis de Paulina, que així es diu l'advocada.

Per sort, la seva relació amb les companyes de treball és bona, però una nit rep l'atac d'un grup de nois que la violen. En el grup hi ha alumnes seus, la identitat dels quals descobreix dies després.

L'agressió comporta, a més, l'embaràs de la noia.

Davant d'aquests fets, comencen les sorpreses. L'espectador es troba davant d'una actuació desconcertant de Paulina.

Quan la seva psicòloga li pregunta perquè vol trobar-se amb l'instigador de la violació, ella li respon que per cercar la veritat. La psicòloga li diu que això és cosa de la justícia i que per tant ho denunci.
La seva resposta és contundent "Quan en un procés hi ha involucrada gent pobra, la justícia no busca la veritat, cerca culpables"

Posteriorment, decideix deixar impunes als qui han abusat d'ella. El pare, com pare i com jutge no pot permetre-ho.

Paulina decideix, a més tenir el fill fruit de la violació. En aquest punt, tant els més pròxims a la protagonista com els espectadors arriben a creure que ella ha perdut el senderi. Paulina, té la seva raó, incomprensible per la majoria, però d'una profunditat moral impressionant: la de no replicar a un món caòtic, injust i violent amb la mort, sinó amb la vida...

Molt per pensar.

Tràiler:

2 comentaris:

  1. Tal com dius al final del teu comentari, es veritat: "Molt que pensar".
    El tema té la seva "miga". El tràiler traspua violència explícita, però també soterrada.
    Crec que és una bona recomanació la teva.

    ResponElimina
  2. Tal com dius al final del teu comentari, es veritat: "Molt que pensar".
    El tema té la seva "miga". El tràiler traspua violència explícita, però també soterrada.
    Crec que és una bona recomanació la teva.

    ResponElimina