Etiquetes

dissabte, 12 de març del 2016

"TRUMAN"


Tenia ganes de veure aquesta pel·lícula tan premiada i de la que tothom que l'ha vist en parla bé.

Un cop vista, començo per dir que m'afegeixo als admiradors d'aquesta obra dirigida per Cesc Gay i interpretada per Darín i Càmara.

Uns temes intemporals, la mort i l'amistat, però situada en els nostres temps.

Avui, la mort, molt sovint és anunciada pels metges als malalts d'una manera crua i directe, com mai abans havia passat.

El fet de conèixer gairebé amb exactitud els dies o mesos que resten de vida condiciona brutalment l'estat d'ànim i l'actitud de les persones afectades.

Darín viu aquesta experiència i l'assumeix entre el dramatisme de la separació de tot el que estima i la serenitat forçada davant el que no té solució.

Cámara, l'amic que viu lluny i que acompanya durant quatre dies a l'amic malalt, té el difícil paper de transmetre escalfor a l'amic que se'n va.

La situació que es viu par part de Darín, quan comprova com canvia la gent que el coneix un cop saben el que li està passant; les decisions que pren sobre com vol que sigui el seu final, la trobada amb el seu fill de 22 anys que viu lluny de casa seva,.. tot plegat situacions plenes d'emoció i amb espurnes d'un humor natural i espontani que fan d'aquesta pel·lícula una obra magnífica.

Aquí teniu el tràiler:

1 comentari:

  1. A mi em va agradar aquest film. Trobo que posa de manifest els valors que tu comentes. Però ara vaig sentint comentaris de gent que diu que no és tan bo com per guanyar premis, que no hi ha per tant, etc. En fi, que "hay gente pa tó" noi.

    ResponElimina