Etiquetes

dimecres, 3 de febrer del 2016

"LA LLISTA"


Laia Marull, reconeguda actriu, guardonada ja amb tres "Goyas" està aquests dies al Teatre Lliure interpretant magistralment un potent monòleg.

Una dona casada amb tres fills, perfeccionista, quadriculada i potser excessivament pulcre viu en una casa de camp que ella va triar pensant que l'aïllament i l'entorn possibilitaria una millor comunicació amb el seu marit.

El dia a dia fa que les seves expectatives no es compleixin i es vegi aclaparada per les rutinàries feines domèstiques, que anota sistemàticament en llistes per a no oblidar-se de res. També la desborden  els requeriments i trapelleries dels seus fills petits i la difícil relació amb els veïns d'un poble petit i distant, que troba molt diferents a ella.

La relació amb una d'aquestes persones veïnes, una dona que està a punt de tenir el seu cinquè fill i que es despreocupada però molt amorosa amb el seus fills, introdueix en l'obra el punt crític i dramàtic, que no explicaré per si voleu anar a veure-la.

La Marull, en un escenari pràcticament despullat, expressa les seves sensacions en tots els camps que l'afecten i a través de la entonació que dona a les seves paraules i els seus moviments corporals quan explica les diverses escenes de la seva història, fa que podem "veure" a tots els personatges dels qui parla.

El tràiler:


1 comentari:

  1. Té molt bona pinta aquest monóleg. Pel que tu dius, calitat contrastada. Gràcies per la recomanació.

    ResponElimina