Etiquetes

dilluns, 26 d’octubre del 2015

"EL LARGO VAJE DEL DIA HACIA LA NOCHE" de EUGENE O'NEILL


Extraordinària la qualitat del text, un argument molt interessant i una actuació magnífica, fan d'aquesta obra de teatre una joia per ser admirada.

Per situar-nos, només unes quantes pinzellades: 

Sobre l'escenari, en aquest cas. del teatre Romea de Barcelona, una parella madura, ella, mestressa de casa, ell actor i els dos fills del matrimoni. Època; primers del segle XX; lloc: la sala d'estar d'una casa d'estiueig al Estats Units.

Els sentiments d'uns vers els altres, les peculiaritats de cada un, el passat des de la infantesa de tots ells, les circumstàncies viscudes per la família; els moments de tendresa, les il·lusions i les decepcions. Tot es va abocant d'una manera potent i colpidora a través dels diàlegs, aprofundint per fer comprendre els personatges i els seu comportament tan individual com en el sí de la família.

Sensacionals Vicky Peña i Mario Gas, parella en l'obra i en la vida real. Molt bé també Juan Díaz i Alberto Iglesias en els papers dels fills i María Miguel en el de criada.

Una de les moltes frases que em va cridar l'atenció: "El pasado es el presente y el futuro"

Dos vídeos: Imatges i alguns comentaris sobre l'obra i en el segon una interessant entrevista a Vicky Peña


1 comentari:

  1. La crítica i la gent com tu que han vist aquesta obra la deixen molt bé. Els teus comentaris són molt entenedors. M'han agradat els vídeos. Gràcies.

    ResponElimina