Etiquetes

dimecres, 16 de setembre del 2015

"LA PROFESSORA D'HISTÒRIA"


Un altre peli vista al Texas que val la pena. Basada en una història real, hi veiem una classe d'alumnes d'institut a França, que es caracteritzen sobretot pel seu menfotisme i el menyspreu per les ganes d'aprendre.

Una professora, interpretada per cert magistralment per Ariane Ascaride, aconsegueix motivar-los fent que participin plegats en un treball sobre els nens i adolescents en els camps de concentració nazis, per tal de presentar-lo a un concurs de caràcter estatal.

El tema que en principi tampoc interessa als joves "estudiants", van descobrint-lo a través de visites a museus sobre el nazisme, lectura i comentaris de llibres on els autors o protagonistes són adolescents que van patir aquella barbàrie i, sobre tot pel testimoni d'un supervivent del genocidi que, a la mateixa aula, els hi excplica la seva experiència.

La pel·lícula és també un al·legat contra el racisme i el feixisme, fenòmens que a escala de l'aula es veu que es donen entre els alumnes, els quals, després de l'experiència  canvien fins i tot la manera de tractar-se entre ells.

Aquí teniu el tràiler en V.O.

1 comentari:

  1. Què bo el cinema francès que s'està fent, no?. A mi m'agrada. S'ho munten amb artistes pràcticament desconeguts, però que bé queda.

    ResponElimina