Etiquetes

diumenge, 19 de juliol del 2015

QUÈ DIU AVUI ORIOL BOHIGAS (1925)


Quan Pasqual Maragall era alcalde de Barcelona, fa doncs, molts anys, Oriol Bohigas li va dirigir una llarga carta que es va publicar a la premsa d'aleshores en la que entra altres qüestions destacava la importància de dotar Barcelona d'una gran xarxa de biblioteques públiques. Potenciar la cultura ha estat sempre una obsessió per a ell (va ser regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona del 1991 al 1994).

Els seus plantejaments urbanístics també van impressionar-nos a molts fins al punt de pensar que Bohigas era gairebé un utòpic

Gran part de les seves idees i projectes van ser el guió de Maragall que va tenir el gran mèrit de propiciar la seva execució. Els resultats a la vista estan de tothom que vulgui i sàpiga apreciar-ho.

Ara, avui, a punt de complir 90 anys, Oriol Bohigas dona en aquesta llarga entrevista publicada a La Vanguardia, les seves opinions sobre qüestions diverses de gran d'interès.

Crec que val la pena llegir-la. Tenim la sort de comptar amb aquest home gran en tots els sentits,  intel·lectualment en plena forma:
Per fer-ho, cliqueu aquí

1 comentari: