Etiquetes

dilluns, 13 d’abril del 2015

ESCALADA A SANT FELIU DE GUÍXOLS


L'escalada és una activitat que sempre m'ha semblat molt arriscada i quan a la muntanya he trobat escaladors penjats de parets verticals o atacant un cim, la meva actitud ha estat d'admiració però força vegades també he jutjat el que estava veient de temerari; potser perquè des de sempre m'he sentit absolutament incapaç de fer-ho.

Aquest diumenge, a Sant Feliu de Guíxols, mentre gaudia de les sensacionals panoràmiques que presenta el camí de ronda que va des d'aquesta població a la platja de Sant Pol de S'Agaró, he vist dotzenes d'escaladors que per una "via ferrata", espectacular, circulaven penjats pels penya-segats. 

Aturat veient les seves evolucions, he gaudit d'un preciós espectacle.

Quan els escaladors arribaven al seu destí, cansats, tenien tots un semblant de gran satisfacció.

Entre els vídeos que hi ha a You Tube, he triat aquest com a mostra:


4 comentaris:

  1. Aquesta via ferrata l’he fet! No comparis es clar amb fer una via ferrata! D’acord que pot haver-hi algun pas una mica exigent, però la Via Ferrata es bàsicament desplaçament lateral i bastant més assequible. Això sí, les vistes son molt maques ^^

    ResponElimina
  2. Doncs enhorabona!. Tu, com practicant, saps distingir entre les diferents modalitats, però els que no ens hem posat mai un arnès gairebé donem el mateix mèrit a una que a altre.

    ResponElimina
  3. A mi també em fa cosa de veure practicar aquesta activitat. Tinc entès que hi hà a la Costa Brava alguna via ferrata tancada i prohibit el pas, però que tot i així que algú s'arrisca. Es així?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desconec si hi ha vies ferrates tancades a la Costa Brava. La que vaig veure,molt i molt concorreguda, estava oberta, senyalitzada i semblava ben equipada.

      Elimina