Etiquetes

dijous, 19 de febrer del 2015

JORDI SAVALL I LA HISTÒRIA DELS BORGIA



                                                                                                                       Foto baixada d'internet.
Text que apareix a la web del programa:

"Musicóleg, viologambista i especialista en música antiga, Jordi Savall és un dels creadors més prolífics del món.

El documental de 'Imprescindibles' aprofundeix en el procés de creació de la seva obra Dinastia Borgia, basada en la història d'aquesta influent família renaixentista.

 En aquesta obra, Jordi Savall traça una panoràmica musical del Renaixement.

Entre els fets històrics que recull la peça musical del musicóleg català trobem el final del cisma d'Occident, el regnat d'Alfonso el Magnànim, l'expulsió dels jueus d'Espanya o la conquesta de Granada.

L'equip que ha elaborat aquest documental únic ha tingut accés privilegiat al procés creatiu de Savall durant el desenvolupament de la seva obra, que va ser estrenada amb motiu del 500 aniversari de la mort de l'últim gran membre de la saga, Sant Francesc de Borja"



2 comentaris:

  1. Vaig veure fa uns dies l'emissió d'aquest Imprescindibles. Em va fer l'efecte que ja l'havia vist abans, quan la Montserrat Figueras encara vivia.
    Des de fa temps sóc un admirador del Savall i la ingent feina que fa, que és més reconeguda fora d'aquí que a la seva terra.
    És impressionant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va passar el mateix. Crec que part d'aquest documental formava part d'un altre sobre el mateix fet musical que s'havia passat per televisió temps enrera.. Com tu bé dius, l'obra de Savall és ingent i impressionant. Veient com prepara els seus concerts, arribes a entendre el concepte "perfecte"

      Elimina