Etiquetes

dijous, 20 de novembre del 2014

"LA VIOLETA SE'N VA ANAR AL CEL"


És el títol de la pel·lícula dedicada a la cantautora xilena Violeta Parra, basada en la biografia escrita per el seu fill Angel Parra.

Violeta Parra és d'aquells noms que ressona amb força dintre de molta gent, sobretot dels que vam seguir amb interès els esdeveniments de Xile de primers dels setanta tot i que ella va morir el 1967. El seu nom amb el de Víctor Jara i Pablo Neruda, s'associen a la lluita de molts xilens d'aquella època per la igualtat i la democràcia.

La pel·lícula, recull alguns moments significatius de la seva vida i moltes cançons que interpreta l'artista que fa de Violeta; Francisca Gavilán, que per cert ho fa molt bé.

El fet que les diferents escenes que recull el film es presentin de manera desordenada cronològicament, fa que, en principi, costi una mica d'assimilar, però al final, el director Andrés Wood aconsegueix que l'espectador s'emporti un record potent d'aquesta extraordinària artista.

Tres links:

1.- Per veure la película (Clik)
2.- Per visitar la seva web (Clik)
3.- Per escoltar la seva cançó més universal (Gracias a la vida) (Clik)

4 comentaris:

  1. sembla ser que al seu país va agradar...

    ResponElimina
  2. Efectivament a Xile, la pel·lícula va ser un esdeveniment molt cel·lebrat. També va ser guardonada amb el Gran Premi del Jurat a Sundance el 2012 i va estar nominada com una de les millors pel·lícules iberoamericanes als Premis Goya del mateix any.

    ResponElimina
  3. Home, no sabia que existia. Jo també sentia un especial afecte per ella, els seus fills i tot el que representaven.

    El link que ens recomanes és una versió completa que dura més de 4 hores. Em miraré una altra que dura 1 h. i 45 minuts aprox.

    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La peli dura unes dues hores. He testejat la versió linkada i fa tot l'efecte de que està duplicada.

      Elimina