Etiquetes

dissabte, 1 de febrer del 2014

INVENTS. IDEES QUE CANVIEN VIDES



Els invents als que ens te acostumats la ciència als que tenim la sort de viure en el "primer món" ens solen deixar bocabadats. Els que trobareu en aquesta sorprenent exposició del Caixa Fòrum Barcelona (fins el 23 de febrer 2014) també us sorpendran. La diferència és que son per les persones del tercer món i són per solucionar o mitigar problemes que nosaltres tenim resolts des de fa molt de temps.

Rentadores a pedals, recipients amb propietats per a conservar els aliments, bombes d'aigua, dipòsits per transportar aigua potable còmodament, administradors de vacunes d'un sol ús, incubadores, bombetes d'aigua que il-luminen habitatges sense electricitat, mosquiteres salvavides per a nens petits; comprimits amb nutrients per a criatures que els hi salven la vida; teixits atrapa-boires que produeixen aigua, etc. etc.

Molts dels invents presentats, tots funcionant a ple rendiment, per cert, semblen trets de la secció que hi havia al TBO del Doctor Franz de Copenhague, però han estat desenvolupats per institucions i persones molt preparades que els mou la generositat vers als més desfavorits.


El vídeo us permetrà fer-vos una idea del que estic parlant.

2 comentaris:

  1. He visitat l'exposició. Tal com tu dius, sembla mentida que amb poc mitjans hi hagi qui aconsegueixi aquests resultats. És per treure's el barret davant de les persones i organitzacions tant valuoses i tant anónimes que es motiven davant de les carències endèmiques de tantes poblacions.

    ResponElimina