Etiquetes

diumenge, 24 de novembre del 2013

CARLES DÉNIA I ELS POETES ANDALUSÍS DE VALÈNCIA



Aquest dissabte vaig escoltar-lo en directe. El concert va ser d'una hora i mitja sense interrupcions i se'm va fer curt.

La seva carta de presentació: " Cantaor, guitarrista i compositor, format acadèmicament en l'àmbit del jazz. El seu primer treball "El paradis de les paraules" està dedicat a la poesia d'escriptors àrabs que van viure en les actuals terres valencianes (Ar-Russafi, Ibn Aixa, Ibbrn al-Jannan,...) a partir de l'adaptació al valencià de Josep Piera.

Té un estil molt personal impregnat de flamenc, cant tradicional valencià i altres sons mediterranis, que li han valgut diversos premis (com l'Ovidi Montlor 2009).

El van acompanyar en el concert dos joves música: Pau Figueres (guitarra) i Lluna Aragó (violí)

A més dels poemes musicats, Dénia, va oferir en aquest concert, un repertori de cançons tradicionals valencianes i flamenques-valencianes (malaguenyes, seguidilles, peteneres) que van fer les delícies del públic.

Per conèixer el seu plantejament artístic i escoltar un petit tast del seu primer àlbum, aquí tenim el vídeo d'una entrevista que li van fer a Vilaweb al 2011 (dura 5 minuts aprox.)


2 comentaris:

  1. Si que és rar aixó. Estranya que venint del jazz es derivi cap al flamenc i es cantin poemes andalusís. No dubto que t'agradés el recital. A mi, així, d'entrada, no em quadra.

    ResponElimina
  2. Realment, després de sentir-lo cantar flamenc tan bé es fa difícil imaginar-lo cantant jazz, però no he trobat res a la xarxa per corroborar-ho.

    ResponElimina