Etiquetes

divendres, 21 de juny del 2013

"PIENSO, LUEGO EXISTO" - JOAN MARGARIT



La "troballa" d'avui és aquest extraordinari document emès per TV2 i que he recuperat d'Internet.

El protagonista, el poeta Joan Margarit parla de poesia, tot mostrant la seva manera de entendre la vida.

Margarit és un veritable savi que sap transmetre a través dels seus poemes i de les seves paraules emocions i reflexions profundes que arriben a tothom.

El vídeo dura gairebe mitja hora, però us asseguro que es fa curtíssim. No us el perdeu!



2 comentaris:

  1. Entranyable document aquest. Tant com ho és el propi protagonista, de la qual cosa puc donar fe des de la proximitat i la coneixença personal. La seva conversa, bé sigui trobar-te'l pels carrers i els camins que apareixen en el documental o assistint a les seves presentacions i xarrades és garantia d'una estona emotiva i enriquidora.

    La seva obra, amb la que em sento molt identificat, ha democratitzat la poesia, tal i
    com es diu en algún moment del video.

    M'ha semblat que el documental està ben realitzat. Només dir que uns messos abans de ser-li concedit el Premio Nacional de Poesía 2008 per el llibre Casa de Misericordia, que és l'únic que es cita en aquest video, li va ser otorgat el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya pel mateix llibre. Crec que es de justícia fer-ho constar aquí.

    Gràcies Ramon per el teu encert de publicar-ho.

    ResponElimina
  2. JOSEP LLUÍS: Tot un privilegi el que tu tens de poder gaudir de la seva amistat. Un privilegi el gaudir dels seus poemes i de les seves reflexions. Recordo amb agraïment que fa ja uns quants anys vas ser tu el que me'l vas donar a coneixer.
    Molt bé per fer constar en el teu comentari el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya, que no s'esmenta en el vídeo.

    ResponElimina