Etiquetes

dimecres, 16 de gener del 2013

"AMOUR", UNA GRAN PEL-LÍCULA


La protagonista principal de "Hirosima mon amour" i el protagonista principal de  "Un homme et une femme" ens els trobem mig segle després, ja vells, com intèrprets d'aquesta pel-lícula extraordinària.


El seu físic actual és el propi de dues persones molt grans, acompanyat en tots dos casos d'una impressionant capacitat interpretativa. Em van semblar unes actuacions gairebé perfectes.


La parella, ha de plantar cara a la decadència que porta l'edat i a la malaltia que fa depenent a la dona, al quedar paralitzada de mig cos.


Pràcticament tota la peli passa en el pis dels dos protagonistes. Cada racó, cada objecte aconsegueix una ambientació d'un gran realisme.


 Els diàlegs, les mirades, les carícies de la parella en totes les escenes transmeten una enorme sensibilitat.


Només acompanyen al matrimoni, en alguns moments, la presència de la filla i la de les cuidadores, que van a ajudar l'home algunes hores. També aquestes escenes són colpidores; sobre tot les que presenten la difícil relació pares-filla.


No s'ha de desvetllar el final, que com és pot preveure és trist, però si que s'ha de dir que aquest final i tota la pelí-cula no deixa de fer-nos pensar de manera intensa, sobre aquesta etapa de la vida, a la que, si tenim "sort", ens tocarà afrontar.

Aquí teniu el trailer:






.. i per si vols recordar aquelles dues pel-lícules mítiques de fa tants anys d'aquests dos artistes, aquí tenim els tràilers:




3 comentaris:

  1. Ens has fet una bona presentació del film. Els tres trailers son interessants. Tal com tu dius es tracta d'una parella d'actors de primera fila, i d'un tema punyent. Gràcies per la recomanació.

    ResponElimina
  2. Ja puc parlar amb criteri, després de veure el film. Es colpidor el guió, però es que està tant ben fet tot plegat! Jo m'estimo més no tenir la "sort" de la que tu parles, i no haver de passar per aquesta situació.

    ResponElimina