Etiquetes

dimarts, 2 d’octubre del 2012

"JUNTS" - "TILLSAMMANS (TOGETHER)"


L'he vist aquest octubre a la Sala d'Actes de la Biblioteca Sagrada Família, de Barcelona, dintre del cicle "amb ulls de nen".

Excel-lent pel-lícula sueca del 2000 que, en clau de comèdia, mostra la vida d'una comuna durant els anys 70.

Surten les dificultats per organitzar des de les coses mes senzilles, com la neteja; fins per respectar els diferents punts de vista dels seus membres sobre política, sexe, alimentació, etc.

També la vida dels veïns de la comuna, gent de clase mitjana amb doble moral. Tots es posen en evidència davant els ulls d'uns nens de 8 a 13 anys que conviuen ambs els adults, provinents, dos d'ells de la separació d'un matrimoni convencional.

Sensa moralines, amb sentit crític però explicat amb un saludable sentit de l'humor, s'acaba veient que tant els membres de la comuna com els de les famílies convencionals el que necessiten, sobre tot, és estimar i ser estimats i és amb les relacions interpersonals, sense retrets ni prejudicis on la vida és més fàcil i agradable. A continuació, el tràiler:




 
Afageixo a continuació el vídeo d'una de les escenes més divertides i representatives.

Està doblada a l'italià sense subtítols. No l'he trobat d'altre manera.

A la cuina de la comuna es discuteix sobre a qui li toca rentar els plats. La conversa es complica quan un dels nois diu no poder continuar la conversa mentre una de les noies porta a l'aire les seves "parts", per raons "mèdiques", segons explica ella.

En mig de la discussió entren a la casa un dels components de la comuna, acompanyat de la seva germana i els seus nebots, que els porta a viure a la comuna després d'haver tingut a casa seva una violenta discussió matrimonial.

 Si pareu atenció, crec que ho entendreu bastant bé.

1 comentari:

  1. Ja ja, tens raó és una divertida escena. Es veu que promet aquest film. Si la protagonista és una comuna, doncs ja hi hà tema per una bona estona, dóna molt de sí.

    ResponElimina