Etiquetes

dijous, 24 de maig del 2012

"RECEPTES PER AL DESASTRE"


Es tracta d'un documental que TV3 va passar al gener de 2011 en el programa "Sense Ficció" i que s'ha projectat ara a diversos Centres Culturals per iniciativa de "Docsbarcelona" i "el documentaldelmes".

Una família finlandesa passa un any evitant el consum de derivats del petroli per reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera. Bus en lloc de cotxe; caminar, bicicleta, tren en lloc d'avió; no consumir res de material plàstic; evitar comprar coses embolicades amb plàstic, etc. etc.

El director de la pel-lícula és el propi protagonista juntament amb la seva família.
Conscienciat pel canvi climàtic (a Finlàndia es fa encara més evident que més al sud), te clar que si no fem res al respecte, la Terra i nosaltres amb ella acabarem molt malament.

Es donen moltes xifres sobre la qüestió i la veritat és que, encara que ho sabem, no fem gairebé res per millorar les coses.

Aquesta família pateix força, sobre tot al principi. El clima de Finlàndia no es el nostre. El fred intens en mig de neu i glaçades; les distàncies, etc. fan difícil sobreviure sense petroli i els seus derivats.

Com a curiositat dir que després de la pel-lícula, aquesta família ha canviat molts dels seus hàbits i la conclusió es que diuen que es senten molt millor en tots els aspectes de la vida.

Si podeu no us la perdeu. Estava penjada a "TV3 a la carta", però ara ja no hi és.

1 comentari:

  1. Té bona pinta el tema. Caldria que aixó es practiqués a escala massiva, cosa que ara es una utopía de les de debó. Llàstima que el video sigui tant curtet. Si veiem el documental anunciat, ja estem avisats, gràcies a tu.

    ResponElimina