Etiquetes

dimarts, 6 de març del 2012

"PERSÉPOLIS" - Una joia de pel-lícula



Es tracta d'una pel-lícula francesa del 2007 que explica magistralment l'història real de la  iraniana Marjane Satrapi que a més dirigeix el film. Va desde el moment en que es enderrocat el Sha fins ara. Els fonamentalistes prenen el poder i obliguen a les dones a portar vel i empressonen milers de persones. Quan és adolescent els pares l'envien a Europa per protegir-la, on es troba amb una situació menys plaent del que s'imaginava. Posteriorment torna a Iran per més tard deixar el seu país definitivament.

Ha estat nominada als Oscars i va aconseguir premi a Cannes, entre altres importants reconeixments.

Personalment desconeixia tot això i ahir la van projectar al C.C. Sagrada Família. La Sala d'Actes estava plena. Al final aplaudiments i la sensació d'haver descobert una fantàstica pel-lícula.

L' he trobat INTEGRA a You -Tube i per tant, si us ve de gust la podeu veure sense sortir de casa. Aquí la teniu. Gaudiu-la:


2 comentaris:

  1. M'ha agradat molt aquest film, si no és per tu no sabia ni que existís. M'ha agradat el guió, el ritme, els dibuixos que són magnífics (les llums i les ombres, els enquadraments). És una pel.lícula en tota regla, sense estridències, fa pensar, en fi, té per a mi tots els ingredients.
    Gràcies pel teu encert.

    ResponElimina
  2. JOSEP LLUÍS: Molt encertada la valoració que fas de la peli. Hi coincideixo plenament. Jo l'estic tornant a veure a estones per segona vegada i pot ser no serà l'última.

    ResponElimina