Etiquetes

dimarts, 13 de març del 2012

MUERTE DE UNA PUTA

Aquesta pel.lícula documental dirigida per Harmonia Carmona ens presenta el testimoni d'una sèrie de dones excepcionals que transgredeixen tots els prejudicis relacionats amb la prostitució. 

L'any 2005 mor Grisélidis Réal, la prostituta més famosa i mediàtica de Suïssa. El viatge per la seva biografia ens porta a conèixer situacions i dones que expliquen la seva experiència en el treball sexual d'una manera positiva. 

Aquestes dones, a més, lideren els col.lectius europeus més actius en defensa de la regularització de la seva professió.

Vaig tenir la sort de veure el documental (ahir mateix) contant amb la presència de la directora del film, que al començar ens va demanar que durant l'hora i mitja que dura la peli, intentéssim oblidar-nos de totes les idees preconcebudes que tenim respecte al tema, de manera que el que anàvem a veure i escoltar ens arribes amb el mínim d'interferències. 

Al acabar es va produir un interessant intercanvi de preguntes i respostes entre el públic i la directora.

Aquí teniu, SENCERA, la peli. Crec que és un bon documental, sobre un tema universal i etern, sobre el que tothom tenim ficats al cap clissés que venen de molt lluny.



2 comentaris:

  1. Buff!. He vist el documental seguint la teva recomanació, i la de la directora (fent un esforç per oblidar pensaments que interfereixen...)Es que si no es així, només el títol ja tira enrera. El tema se les porta i dóna per a parlar molt. Hom descobreix tot un món de sensibilitat, amor i subtileses dins d'unes persones en les que no s'havia parar a pensar mai. Suposo que entre un sector de gent de moralina standard el film causarà un rebuig hipòcrita. M'ha agradat. Gràcies.

    ResponElimina
  2. JOSEP LLUÍS: Molt encertadades les teves observacions. En qualsevol cas i a pesar de ser una qüestió molt complexa, sembla evident que ja seria hora de fer un replantejament de dalt a abaix sobre aquest món de la prostitució, tant des de el punt de vista moral y social com des de el punt de vista polític. Això si, el primer que cal és que tots plegats anem deixant enrera la hipocresia i el "amagar el cap sota de l'ala" en tot el que es refereix a aquest tema.

    ResponElimina