Etiquetes

dimecres, 15 de febrer del 2012

JORDI SAVALL." ISTANBUL LA SUBLIM PORTA..."


Jordi Savall i Montserrat Figueras han estat un tàndem fantàstic en l'àmbit de la música antiga. Ara, després de la mort de la Montserrat, en Jordi continua oferint concerts a qui vulgui gaudir de sensacions úniques amb harmonies creades per posar-nos la pell de gallina escoltant les seves interpretacions i les dels seus músics.

Aquesta temporada i amb el títol "El So Original - L'Esperit i els sentits: els extrems retrobats" hi ha programats una sèrie de concerts a l'Auditori, a L'església de Santa Maria del Pi i a L'església del Reial Monestir de Pedralbes.

Vaig tenir la sort d'assistir ahir a l'Auditori per escoltar el titulat "Istanbul. La sublim porta: La cort i les diàspores". El so que aconsegueix el conjunt de virtuosos músics amb uns instruments antics i amb dues veus sensacionals, a més de la de la Montserrat Figueras, que en dos fragments sona gravada, tramet un munt de bones vibracions: serenitat, harmonia, sensualitat, pau...

A més d'en Jordi, que interpreta i dirigeix, la resta de músics tenen orígens diversos: Armènia, Bulgària, Grècia, Marroc, Turquia i Israel.

El vídeo següent no correspon a aquest concert, però son els mateixos músics amb els mateixos instruments i amb una música de la mateixa naturalesa. El concert gravat es va fer a Rumania el passat mes de desembre de 2011.


1 comentari:

  1. Estic assabentat d'aquesta nova etapa del Jordi Savall. Van fer un programa de ràdio molt interessant amb un tast dels concerts que ara presenta i no me'l vaig perdre. Sempre m'ha agradat i escolto a sovint les gravacions que tinc. Quina sort d'haver-lo vist al Auditori, no m'estranya que disfrutessis. Tinc a mig veure el video que adjuntes. Gràcies per la feina feta.

    ResponElimina