Etiquetes

dimecres, 25 de gener del 2012

EL MILLOR DOCUMENTAL SOBRE LES CAUSES I LES CONSEQÜÈNCIES DE LA CRISI


Pels qui encara no heu tingut l'oportunitat de veure aquest documental, podeu fer-ho a través del vídeo de "Vimeo" que està penjat a continuació.

Dura 1 hora i 48 minuts però val la pena seguir-lo atentament.

 Son moltes les coses que s'expliquen i es veuen en aquesta pel·lícula.

Quan acaba, es produeix en l'espectador un fort sentiment de frustració i ràbia. Cap dels taurons de les finances que han provocat la pitjor crisi econòmica i social a tot el món des de fa molts anys està pagant el mal que ha fet: atur, gent sense casa, estalvis de tota la vida perduts, etc. etc.

 La majoria d'aquests delinqüents han rebut com a "premi" milions de dolars de les seves empreses. Alguns, fins i tot, estan ocupant actualment càrrecs polítics de responsabilitat en diversos governs...

 Es va estrenar el 16 de maig de 2010 al Festival de Cannes i a 2011 va obtenir l'Oscar al millor documental.


lnside J0B - Trabajo Interno - dobaldo a Español - Hispano from Javier Catania on Vimeo.

2 comentaris:

  1. Crec que ja vaig publicar el meu comentari, en el que volia dir que la visió sencera del documental es fa feixuc per a un no entés en el tema, com jo per exemple. Malgrat aixó, al acabar-lo s'instal.la dins d'un tal sentiment d'impotència que dius:com es possible que aixó passi, que no hi hagin mecanismes ni institucions que ens protegeixin d'aquests taurons? Jo aplicaria aquell vers de'n Lluís Llach: que mai no tingueu repòs en cap dels vostres dies, i que en la mort us persegueixin les nostres memòries.

    ResponElimina
  2. JOSEP LLUÍS: Prenc els versos de'n Llach com un desig personal, encara que en la seguretat que no es complirà. Els qui podrien posar fre a aquests comportaments mafiosos, els polítics escollits democràticament, esdevenen simples titelles d'aquests superpoderosos amos de les finances mondials. ¿Caldrà que ho espatllin del tot per que si posi remei?: tan de bo que no.

    ResponElimina